III Međunarodni kongres molekularne biologije i biotehnologije održan na IUS-u

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) bio je domaćin III Međunarodnog kongresa molekularne biologije i biotehnologije, koji je održan od 2. do 4. juna 2014. godine. Kongres, koji je organiziran od strane Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) i naučno-istraživačkog centra ‘’Nobel’’, okupio je relevantne stručnjake, naučnike, istraživače i akademike iz Bosne i Hercegovine, Turske i drugih zemalja svijeta.

Cilj kongresa je bio uspostavljanje naučnog okruženja za razmjenu informacija iz oblasti molekularne biologije i biotehnologije među predstavnicima akademskih zajednica. Kongres je ujedno zamišljen kao platforma za aktualiziranje savremene problematike na terenu iz naučnih tema kao što su bioinformatika, bioinžinjering, biohemija i genomika, biološke baze podataka, biološki modeling, industrijska biotehnologija, okoliš, poljoprivredna biotehnologija i nanobiotehnologija.                                                            

Kongres je sadržavao radionice, panel diskusije i projekcije, a učesnici su u okviru predviđenog programa imali priliku posjetiti mnoge bh. kulturne i turističke znamenitosti.

Top