Hiljade djece iz BiH na Dječijem festivalu u Zenici

U srijedu, 26. aprila 2017. godine, po peti put održan je Dječiji festival u Zenici kojeg je organizuje Institut Yunus Emre u BiH.

Na Dječijem festivalu ove godine prisustvovalo je više od 6.000 osoba. Na hiljade djece osnovnih škola iz sedam kantona u BiH koja u okviru projekta "Moj izbor je turski" uče turski jezik imalo je priliku da uživa u bogatom kulturno-zabavnom programu uz bosanskohercegovačkog umjetnika Harija Mata Harija i glumicu İ. Damla Güvenilir. Zenica je provela dan u znaku dječijeg smijeha i dobrog raspoloženja.

Predsjednik Instituta Yunus Emre Şeref Ateş poručio je da: "Ovaj praznik nije praznik samo suvereniteta već i praznik djece. Imamo dosta praznika, ali nema praznika djece. Ovaj praznik nije samo praznik djece u Turskoj, već i u BiH, a nadamo se da ćemo dijeliti ovaj praznik i sa svom djecom svijeta".

Kao predstavnici Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, festivalu su prisustvovali rektor IUS-a Prof. Dr. Tahsin Erkan Türe, i dekan Fakulteta umjetnosti i društvenih nauka Mustafa Bal.

Top