Microcontrollers and Solidworks Courses Successfully Completed
 

Harun Muhić: Kurs Microcontrollers će mi pomoći u daljem obrazovanju

U petak, 15. septembra 2017. godine, održala se ceremonija dodjele certifikata uspješnim polaznicima kurseva Microcontrollers i Solidworks na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS). Turska agencija za saradnju i koordinaciju - TİKA, i IUS Life, Centar za cjeloživotno učenje organizovali su  besplatane kurseve Microcontrollers i Solidworks 3D modeliranja. Kursevi su trajali od 1. augusta do 15. septembra 2017. godine.  

Na ceremoniji dodjele certifikata obratio se rektor IUS-a prof. dr. Tahsin Erkan Türe te posebno se zahvalio  Muratu Yücelu, predavaču na kursu Microcontrollers i i Celalettinu Çetinkaya koji je predavao Solidworks 3D Modeling, zatim, Turskoj agenciji za saradnju i koordinaciju - TİKA, osoblju Centra za cjeloživotno učenje i menadžeru Centra za istraživanje i razvoj (RDC) Dr. Tariku Namasu, a polaznicima kurseva poželio da stečeno znanje iskoriste u najbolje svrhe.

Jedan od polaznika je bio i Harun Muhić: “Student sam druge godine Elektrotehničkog fakulteta. Smatram da je kurs Microcontrollers veoma koristan i meni će pomoći u daljem obrazovanju, te bih preporučio svima koji su u mogućnosti da ga završe.”

“Pohađala sam kurs i Solidworks, 3D modeliranja. Meni je ovaj ovaj kurs bio odlično iskustvo uz profesora koji nam je uspio približiti 3D modeliranje i dizajniranje predmeta u Solidworks programu, što će mi koristiti za neke poslovne prilike u budućnosti. Također bih naglasila da su ovo rijetke prilike za pohađanje ovakvih kurseva u Bosni i Hercegovini.”- naglasila je Azra Yıldız.

Prof. Murat Yücel je izjavio: „Zahvaljujem se TIKI i Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu na ukazanoj prilici da predajem na kursu Microcontrollers i provedem 45 dana u Sarajevu. Sretan sam što i zbog veoma vrijednih polaznika kursa s kojima sam radio na ovom kursu”

Na Ceremoniji,  polaznicima su podjeljeni su certifikati, te su date izjave za medije. 

Top