Gender dani na IUS-u: SAGE sastanak (Prvi dio)

 

 

U četvrtak, 6. septembra i petak 7. septembra 2018. godine na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu počele su aktivnosti u okviru Gender dana sastankom partnera SAGE projekta.

Projektu je prisustvovalo 6 partner univerziteta: Trinity College Dublin (Republika Irska), Queens University Belfast (Sjeverna Irska, UK), University of Brescia (Italy), ISCTE-IUL (Portugal), Sciences Po Boredaux (Francuska) i KadirHas University (Republika Turska). IUS je bio domaćin dvodnevnog sastanka na čelu sa koordinatoricom i savjetnicom rektora za Horizon2020 projekta dr. Jasminkom Hasić Telalović.

Plan za jednakopravnost spolova je u završnoj godini implementacije i mnoge aktivnosti su bile na agendi.

Prvog dana sastanka prisutnima se pored koordinatorice dr. Hasić, obratio i dekan Fakulteta za inženjering i prirodne nauke, prof. dr Şehabeddin Taha İmeci, gdje je prisutnima poželio dobrodošlicu i uspješno sprovođenje daljih gender aktivnosti.

Drugog dana sastanka projekta, gost je bio Irac, Eoghan McDermott, koji je održao medijski trening, gdje su učesnici imali mogućnost da nauče kako da se SAGE projekat predstavlja javnosti.

Partneri projekta su proglasili uspješnim oba dana sastanka i raduju se ponovnom susretu sa našim Univerzitetom.

Top