Erhan Konuk oduševio studente IUS-a predavanjem o muzici

IUS students overwhelmed with Erhan Konuk’s lecture on music

Erhan Konuk je u sklopu svoje posjete održao zanimljivo predavanje o temi ‘Sadašnje stanje popularne muzike u svijetu i sličnost sa drugim muzičkim žanrovima’’ u četvrtak, 19. marta 2015. godine na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS). Uvaženog gosta je primio rektor Univerziteta, prof. dr. Yücel Oğurlu sa svojim saradnicima. 

Na početku predavanja, vanredni prof. dr. Metin Boşnak  pozdravio je sve pristine a posebno goste iz Ankare. Konuk je govorio o razvoju TRT-a te pokretanjem muzičkog programa na televizijama u Turskoj i njihovom razvoju.

‘Kako je sve počelo? Predložio sam menadžerima i urednicima da mi dozvole da emitujem muzičke video sadržaje. Odobreno mi je ali samo jedan termin mjesečno. Danas kada pogledam kakav smo uspjeh postigli, vidim da je jedan po jedan klip otvorio potpuno novo razdoblje TV-a i muzičkog programa i ponosno kažem da sam ostvario svoj cilj’ – rekao je Erhan Konuk. 

Erhan Konuk je producent, radio i televizijskih voditelj, uposlen u Turskoj Radio Televiziji (TRT). Tokom svog dugugodišnjeg rada bio je drektno vezan za Eurosong, organizciju i učešće kao i autor populatnih emisija ‘Telepop’, ‘Pop Vizyon’ i ‘Pop Saati’. Erhan Konuk dobitnik je mnogobrojnih priznanja i nagrada za autora i producenta najboljih muzičkih programa.

Share