Drugo testiranje za stipendije

Zbog velike zainteresovanosti za stipendije i studij na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS), u četvrtak 30. maja 2012. godine, u prostorijama IUS-a, organizovano je drugo testiranje za stipendije za učenike završnih razreda srednjih škola u BiH.

Testiranje se sastojalo iz slijedećih oblasti: Opšteg znanja , Matematike

Za najbolje plasirane kandidate na testiranju biće dodijeljene stipendije za školovanje na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.

IUS je time dao još jednu mogućnost svim mladim ljudima da ostvare svoju šansu i osvoje stipendiju za četvorogodišnje školovanje na IUS-u. Dodijeljene stipendije će biti u procentima 100%, 85%, 75%, 50%, 35%, 25% i 15% umanjenja troškova od ukupne godišnje školarine na IUS-u.

Isti dan na Univerzitetu je organizovan i međunarodni Proljetni festival. U okviru ove jedinstvene manifestacije različitosti i mladosti, planiraju se organizovati brojne aktivnosti: takmičenja u sportskim disciplinama, prikazivanje raznih nacionalnih običaja, kratki performansi, obraćanja, prezentacije, te prigodni muzički nastupi popularnih pjevača iz BiH i Turske, izvođenje tradicionalnih plesova i sviranje na instrumentima, a Festival će obilovati i ostalim kulturnim sadržajima.

Za više informacija o Proljetnom festivalu posjetite: www.iusfest.com.

Top