Ambasador Republike Turske, predsjednik SEDEF fondacije i rektor IUS-a posjetili osnovnu školu Isa-beg Ishaković

Ambassador of the Republic of Turkey, President of SEDEF foundation and IUS Rector visited the Isa-bey Ishaković primary school

U srijedu, 21. decembra 2016. godine, ambasador Republike Turske NJ. E. Haldun Koç, predsjednik SEDEF fondacije Hasan Topaloğlu i rektor IUS-a, prof. dr. Tahsin Erkan Türe posjetili su prvu privatnu osnovnu školu Isa-beg Ishaković.

Ambasador Koç je napomenuo da je kvalitetno obrazovanje veoma važno za djecu, ali isto tako da može biti zloupotrijebljeno: "Teroristička organizacija FETO nam je pokazala kako kvalitetno obrazovanje može biti zloupotrijebljeno. Pokušali su uništiti cijeli sistem zemlje."

Nezira Popovac, direktorica osnovne škole Isa-beg Ishaković, upoznala je goste o historiji škole: "Škola postoji već više od 20 godina, ali od 2014. SEDEF fondacija je njen osnivač. Danas imamo 216 učenika i radimo na dva programa. Većina stranih studenata je iz Turske, Irana, Saudijske Arabije, Egipta, Slovenije, Kosova, Crne Gore, Emirata, Bugarske, Grčke i Makedonije."

Osim toga, navela je da je ova škola jedina u Bosni i Hercegovini koja nudi četiri jezika: engleski, turski, arapski i njemački.

Share