ADRION Trainee tim sa IUS-a posjetio partnere u Hrvatskoj

Adrion project

U okviru Adrion Trainee projekta koji realizuje Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) u saradnji sa još 10 partnera iz 6 država, ADRION Trainee tim sa IUS-a je posjetio partnere na projektu iz Republike Hrvatske. Tom prilikom su doc. dr. Ismar Alagić, rukovodilac Projekta i van. prof. dr. Tarik Namas, tehnički menadžer Projekta posjetili Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Visoko učilište Algebra i firmu Energo-Data.

Na sastancima je razgovarano o projektnim aktivnostima koje se tiču osnivanja zajedničkog studijskog programa na engleskom jeziku iz područja obnovljivih izvora energije. Postignut je visok stepen saglasnosti na aktivnostima saradnje sa industrijskim sektorom, potom programima obuke za studente, naučno-istraživačkim radom i razmjeni najboljih praksi među partnerima na projektu. Svi obavljeni sastanci su dio priprema za završni sastanak na Projektu čiji će domaćin biti Univerzitet Patras u Grčkoj.

Posebno treba istaći da je Internacionalni univerzitet u Sarajevu obezbijedio najveći broj potpisanih sporazuma sa partnerima iz industrije u svrhu daljnje realizacije navedenog projekta. Profesor Ismar Alagić je istakao sljedeće: „Projekat Adrion Trainee nam je omogućio da uspostavimo kvalitetne veze sa univerzitetima u Italiji, Grčkoj, Hrvatskoj, Albaniji i Srbiji čime smo stvorili pretpostavke za narednu fazu ovog projekta, ali i nove projektne ideje koje bi uskoro trebale ugledati svjetlo dana i postati operativne".

Share