Zamjenik ministra obrazovanja Republike Turske posjetio IUS

U Četvrtak, 21. aprila 2016. godine, zamjenik ministra obrazovanja Republike Turske gospodin Orhan Erdem posjetio je Internacionalni univerzitet u Sarajevu.

Rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu Prof. Dr. Yücel Oğurlu, savjetnik rektora Vanr. prof. dr. Hasan Korkut, prorektori Doc. dr. Muhammed Ali i Vanr. prof. dr. Ali Gürsel i dekan Fakulteta za inženjering i prirodne nauke (FENS) Prof. Dr. Fuat Gürcan dočekali su gosta i iskazali mu dobrodošlicu.

Rektor IUS-a Prof. dr. Yücel Oğurlu upoznao je gospodina Erdema o trenutnim projektima na IUS-u, akademskom osoblju i budućim planovima Internacionalnog univerziteta u Sarajevu na Balkanu, ali i u Evropi.

Gospodin Erdem iskazao je radost zbog svoje posjete IUS-u. Čestitao je akademskom osoblju na uspješnom radu i naglasio je da Internacionalni univerzitet u Sarajevu jača odnose Turske i Bosne i Hercegovine.

Rektor Prof. dr. Yücel Oğurlu uručio je prigodan poklon gospodinu Orhanu Erdemu. Delegacija je napustila Univerzitet nakon kraćeg obilaska kampusa.

Top