Studenti posjetili tvornicu sode u sklopu kursa Sistem modeliranja i kontrola

Kako bi se studentima približio stvarni sistem kontrole, polaznici kursa Sistem modeliranja i kontrole posjetili su tvornicu Sisecam Soda u Lukavcu kod Tuzle, u petak, 13. maja 2011. godine. Posjetu je vodio je profesor Emir Karamehmedović sa Fakulteta prirodnih i tehničkih nauka.

Tokom posjete, skupina od 20 studenata je imala jedinstvenu priliku vidjeti kako se kontrolirane petlje ostvaruju u praksi.

Nama, na IUS-u, je posebno drago da je ova kompanija organizirala predstavljanje svoje tvornice studentima, što je uključivalo i prezentaciju njene duge historije, objašnjenje njenog značaja u hemijskoj industriji Bosne i Hercegovine, portfolio proizvoda, pregled procesa, te mogućnosti za buduće zaposlenike. Predstavnici tvornice također su izrazili spremnost da se ponovi ova vrstu posjeta studenata IUS –a. Tvornica je i ponudila projekte studentima, kao i podršku IUS-ovoj automatizacijskoj laboratoriji.

Tvornica Sisecam soda Lukavac ima preko 600 zaposlenih i još uvijek raste, poboljšavajući svoju učinkovitost i asortiman proizvoda.

Top