Error message

Warning: fopen(P:/cache.ius.edu.ba/filecacheNew-default/sites_default_cache_bootstrap/variables): failed to open stream: No space left on device in DrupalFileCache->set() (line 351 of C:\wamp64\www\drupal\contmodules\filecache\filecache.inc).
 

Studenti IUS-a obilježili Dan Sarajeva

U srijedu, 6. aprila 2016. godine studenti IUS-a obilježili su Dan grada Sarajeva. Predsjednica Studentskog parlamenta IUS-a, Nedžla Greda i predsjednik studentskog kluba Performans, Mirza Rastoder, izveli su muzičko-dramski performans prisutnom auditorijumu u velikom amfiteartu IUS-a. Kroz muzičke numere, video prezentacije, citate velikih književnika, vojskovođa i velikana koji su govorili, živjeli i pisali o Sarajevu, studenti su prezentovali najbitnije događaje u historiji Sarajeva, počevši od Osmanskog doba, pa do danas. „Želja nam je bila da citiranjem naših velikana, čija se imena vežu za našu zemlju i Sarajevo, dočaramo i na kreativan način ispričamo živote naših sugrađana iz različitih perioda. Željeli smo pokazati da je Sarajevo grad koji se uvijek dizao iz pepela i gradio iznova“, istakli su organizatori.

Obilježavanju Dana grada Sarajeva na IUS-u, pridružio se i načelnik Općine Stari Grad, gosp. Ibrahim Hadžibajrić, koji je tom prilikom studentima održao zanimljivo i poučno predavanje o periodu posljednjeg rata u BiH. Načelnik Hadžibajrić je iz lične perspektive istekao najbitnije činjenice i događaje predratnog Sarajeva, te 1425 dana njegove opsade. Načelnik je tokom svoje posjete IUS-u imao priliku razgovarati sa rektorom Univerziteta, Prof. dr. Yücel Oğurlu i drugim predstavnicima menadžmenta. Studentski performans su također propratile i članice studentskog hora EMSA, uz prigodne izvedbe sevdalinki i drugih pjesama posvećenih Sarajevu.

Top