Šesta SHETalks sesija: What is your Five to Nine?

U petak, 14. septembra 2018. godine, održano je predavanje Jasmine Shells u konferencijskoj sali IUS-a. Predavanje je bilo na temu: What is your Five to Nine? Na predavanju je bilo puno članova akademskog i administrativnog osoblja.

Jasmine Shells je iskusna projektna menadžerica i profesionalka motivirana dobrim rezultatima. Ona je ponosna diplomantica Univerziteta Notre Dame i trenutno je kandidatkinja za MBA u Chicago Boothu. Takođe je izvršna direktorica / suosnivačica kompanije Five to Nine, platforme za angažovanje u oblasti kulture koja povećava povezanost i inkluziju zaposlenih, a istovremeno pruža analitiku za vođenje strategije ljudima. Ona služi zajednici podučavajući studente o preduzetništvu kroz volonterske i govorničke angažmane.

Ovaj događaj je organizovan kao dio IUS-ovog Plana-a za rodnu ravnopravnost čiji je fokus ravnopravnost polova u visokom obrazovanju. Koordinator projekta SAGE, dr. Jasminka Hasić Telalović je pozdravila sve učesnike i dala kratak uvod o dinamici sjednice.

SHETalks je prilika da akademsko i administrativno osoblje razmijeni iskustva, diskutuje, razvija i dijeli nove ideje. Takođe, planirano je da se pozivaju gosti izvan IUS-a, koji bi otvorili nove perspektive o situacijama sa kojima se susrećemo u visokom obrazovanju sa svojim pričama ili predavanjima. SHETalks je takođe korisna prilika za bolju i jaču vezu između akademskog i administrativnog osoblja. Svo osoblje IUS-a je pozvano da aktivno učestvuju na tim sjednicama.

Top