Praksa za studente IUS-a u najbolje opremljenoj laboratoriji betona u regiji

Od ovog proljetnog semestra, studenti kursa ARCH210 Strukturalni dizajn pod vodstvom profesora Harisa Jašarevića imali su priliku da prisustvuju laboratorijskim praksama koje uključuju pripremu betona sa ili bez aditiva, te testiranje snage. Osim teorijskih znanja, ovom praksom studenti IUS-ovih programa će steći stvarno iskustvo potrebno za uspješnu karijeru nakon završetka studija.

Studenti dobivaju laboratorijsku praksu u prostorijama kompanije BASF koja posjeduje najbolje opremljene laboratorije u regiji. Internacionalni univerzitet u Sarajevu izražava svoju zahvalnost gospođi Nevzeti Jarović, voditeljici BASF Construction Chemicals u Bosni i Hercegovini, za podršku u osiguranju laboratorija za studente IUS, kao i za planiranje i organiziranje te prakse.

Osnovana 1865, BASF je najveća hemijska kompanija u svijetu čije je sjedište u Njemačkoj. BASF grupa se sastoji od podružnica u više od 80 zemalja i posluje sa šest integriranih proizvodnih pogona i blizu 380 drugih proizvodnih pogone u Europi, Aziji, Australiji, Americi i Africi.

Top