Postignut dogovor o saradnji sa Privrednom komorom FBiH

U petak, 17. oktobra 2014. godine, održan je sastanak između predstavnika Internacionalnog univerziteta u Sarajevu i Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine (PKFBiH). Na sastanku je postignut dogovor o budućoj međusobnoj saradnji između Univerziteta i (PKFBiH) na polju zapošljavanja u sklopu projekta cjeloživotnog učenja. To se odnosi na uključivanje u lokalnu zajednicu nezaposlenih osoba koje se nalaze na evidenciji biroa za zapošljavanje. Ovaj projekat uključuje pružanje stručne podrške osobama kroz proces dodatnog usavršavanja. Na ovaj način, Internacionalni univerzitet u Sarajevu odlučio je staviti svoje resurse i stručne edukacijske službe na raspolaganje, u nadi da se pomogne svim nezaposlenim licima u BiH.

''Zaista sam ponosan na činjenicu da kroz zajednički trud, naše institucije mogu pružiti neophodnu podršku i educirati osobe koje su u potrazi za zaposlenjem u Bosni i Hercegovini. Ovim putem bih se želio iskreno zahvaliti (PKFBiH) na poziva na učešće na ovako važnom projektu'' – istakao je rektor IUS-a, prof. dr. Yücel Oğurlu.

Sastanak je održan u Rektoratu Univerziteta a ispred (PKFBiH), prisutni su bili: Emir Pašić, pomoćnik predsjednika, Aida Kalajdžisalihović, stručni saradnik u sklopu Centra za poduzetništvo, te Šemsa Alimanović, savjetnica. U ime IUS-a, sastanku su prisustvovali rektor, prof. dr. Yücel Oğurlu, direktorica Škole engleskog jezika (ELS), Hilal Karić, glavni koordinator Centra za poduzetništvo i upravljanje (LEC), doc. dr. Senad Bušatlić, rukovodilac Centra za istraživanje i razvoj, viši assist. Faruk Berat Akcesme, te Armin Kerić, zamjenik Generalnog sekretara.

Top