Počela CoderDojo škola programiranja na IUS-u

U subotu, 07.04.2013. godine, u prostorijama Internacionalnog  univerziteta u Sarajevu, počela je sa radom CoderDojo škola programiranja.

Školu organizuju BIT Alliance i IUS Centar za cjeloživotno učenje (IUS Lifelong) a trajaće osam nedjelja, svake subote od 10:00 do 13:00 sati.

Na samom početku Mirsada Mehremić, jedna od koordinatorica, kratko je obavijestila prisutne o trenutnoj saradnji između IUS / IUS Lifelong i BIT Alliance, kao i o efektu globalnog fenomena CoderDojo.

Školu CoderDojo zvanično je otvorio prof.dr. Sencer Jeralan, dekan Fakulteta za biznis i administraciju na IUS-u. U svom uvodnom izlaganju, prof. Yearalan je podijelio svoju inspirativnu priču i poželio uspješan rad budućim mladim programerima.

Generalni direktor BIT Alliance, Armin Talić, govorio je o svojoj uspješnoj karijeri i ohrabrio učenike da programiranje bude njihov budući poziv. Amila Avdukić, menadžer za ljudske resurse u  Mistral Technologies podijelila je sa publikom priču o ovoj uspešnoj IT kompaniji kojoj još uvijek trebaju programeri.

Studentica Vizualne umjetnosti i dizajna i vizualnih komunikacija na IUS-u, Fatima Irznic, predstavila je studente mentore i studente asistente, dok je student Računarskih nauka i inžinjeringa na IUS-u,  Adem Dinarevic govorio  o planiranim aktivnostima tokom škole programiranja.

Tim IUS CoderDojo čine sljedeći studenti; Adem Dinarević, Nedim Karakaš, Ervin Šabotić, Benjamin Fajić, Tarik Pašić, Fatima Irznić, Ahmed Hodžić, Zehra Sarić, Enisa Zatega, Amina Tucaković, Mirza Jašarspahić i Meriša Ahmetspahić.

Hvala našim studentima. Odlično urađen posao.

Top