Održano najveće testiranje za stipendije u BiH
 

Održano najveće testiranje za stipendije u BiH

 

 

Jučer je na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) održano testiranje za stipendije, zajedno sa manifestacijom pod nazivom ‘’Dan otvorenih vrata’’. Na ovaj način se pružila prilika svim mladim ljudima da osvoje stipendiju za studiranje, te da upoznaju profesore, asistente i saradnike na 3 fakulteta, te dobiju sve potrebne informacije koje su značajne prilikom donošenja odluke o izboru fakulteta na kojem će ovi mladi ljudi studirati.

 

Tokom dva mjeseca, za testiranje se prijavilo 1612 učenika iz preko 30 gradova iz Bosne i Hercegovine. Testiranje je održano u 12:00 sati u salama IUS-a. Bitno je naglasiti da je IUS za sve učenike koji nisu iz Sarajeva organizirao besplatan prevoz.

 

Nakon testiranja, organizirana je manifestacija ‘’Dan otvorenih vrata’’. U okviru manifestacije, prikazan je i promotivni video IUS-a, te su održane prezentacije studijskih programa Fakulteta umjetnosti i društvenih nauka (FASS) - viši asistent Ervin Kovačević, Fakulteta menadžmenta i javne uprave (FBA) – docent doktor Senad Bušatlić i Fakulteta prirodnih i tehničkih nauka (FENS) – docent doktor Daria Ler.

 

‘’Danas je jako uzbudljiv dan za IUS jer smo imali rekordan broj prijava za testiranje za stipendije i to na desetu godišnjicu svog postojanja. U odnosu na prošlu godinu, broj prijavljenih osoba je četiri puta veći, što doista predstavlja impozantan uspjeh. Dakle, u posljednje dvije godine, dokazali smo da je naš Univerzitet najtraženija destinacija za studiranje za koju se učenici iz godine u godinu sve više odlučuju’’ - naglasio je rektor Univerziteta prof. dr. Yücel Oğurlu u toku svog obraćanja prisutnim gostima.

 

 

Top