Održana orijentacija za srednjoškolce iz Italije

Students

U okviru projekta Joint Hosting 2021-1-IT01-KA121-VET, koji IUS Life – Centar za cjeloživotno učenje implementira u saradnji sa Uniser Learning Mobility, danas, 5. oktobra 2022. godine je upriličena orijentacija i ručak dobrodošlice za učenike škole Forma Camera iz Rima. Projekat Erasmus + razmjene za učenike srednjih stručnih škola, te njihove prakse u kompanijama se organizuje uz podršku Privredne/Gospodarske Komore FBiH.

Tokom svog jednomjesečnog boravka u Sarajevu, Ticiano, Martina, Flavia, Giulia, Chiara, Jan Paolo, Simone i Stefano će raditi svoje učeničke prakse u kompanijama u Kantonu Sarajevo: Disiti d.o.o., FabLab, Symphony, Hoteli Europe Group, Hoteli Ilidža, Privredna/Gospodarska Komora FBiH i naravno Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS). Naši studenti: Ayberk, Aleyna, Sara, Faris, Ali, Batun, te učenici IntervetWB projekta Ajla, Amin i Kenan će biti Erasmus prijatelji i pomoći srednjoškolcima iz Italije tokom boravka u Sarajevu.

Gosti iz Italije su imali priliku se upoznati sa sadržajima koje naš univerzitet nudi svojim studentima, te kroz posjete IUS bibilioteci i Centru za istraživanje i razvoj saznati šta znači studirati na IUS-u.  

Učenicima iz Rima želimo ugodan boravak u našem gradu a posebno se zahvaljujemo kompanijama učesnicama projekta koje su pružile priliku ovim mladim ljudima da steknu svoja prva radna iskustva.

Share