Neka Ramazan očisti tvoje srce

Neka Ramazan očisti tvoje srce naziv je manifestacije koja je održana 31. maja 2016. godine na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. U cilju dobrodošlice svetom mjesecu u islamskom kalendaru, EMSA klub zajedno sa Performance klubom i Prvom privatnom osnovnom školom „Isa-beg Ishaković“ počastili su prisutne sa prigodnim ilahijama, recitacijama, glumom i performansima.

Manifestaciji je prisustvovao rektor IUS-a, prof. dr. Yücel Oğurlu, prorektori, kao i akademsko osoblje univerziteta.

Na samom početku programa hfz. Yaser Al-Ziyadi počastio je prisutne melodičnim učenjem posljednje Allahove Knjige čija je objava počela upravo u Ramazanu. Nakon toga uslijedio je niz ilahija i recitacija u izvedbi EMSA hora. Posebnu čast i zadovoljstvo predstavljala je činjenica da nam se na ovom nastupu po prvi put pridružila i van. prof. dr. Lejla Miller kao član hora.

U nastavku programa, članovi Preformansa izveli su live TV emisiju, te podsjetili prisutne kako izgleda priprema ramazanskog menija i iščekivanje samog iftara.

Najljepši dio ceremonije uslijedio je nastupom mališana iz Prve privatne osnovne škole „Isa- beg Ishaković“ , koji su itekako uspjeli da nasmiju, zabave, ali i razmekšaju srca svih prisutnih.

I ovaj put ilahije, recitacije i performansi izvedeni su na četiri jezika zbog samog internacionalnog okruženja. Moderator ove manifestacije bio je Adem Dinarević, a na samom kraju upriličena je posebna sofra za sve prisutne.

 

Top