Izvještaj Webometricsa za juli 2021.: IUS je i dalje najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini

Zadovoljstvo nam je najaviti da je Internacionalni univerzitet u Sarajevu napredovao na listi najboljih svjetskih univerziteta prema najnovijem izvještaju Webometricsa objavljenom u julu 2021. godine. Prema izvještaju, IUS je zadržao svoju poziciju najboljeg privatnog univerziteta i trećeg najboljeg univerziteta od 48 bh univerziteta koje je Webometrics obuhvatio u svom izvještaju. Nadalje, IUS se popeo na ljestvici i u odnosu na januar 2021., te zauzima 1101. mjesto među 5729 evropskih univerziteta. Kada je u pitanju rangiranje svjetskih univerziteta u istom periodu, IUS se također pomakao na listi i sada je 3342. univerzitet u svijetu (od 11987 svjetskih univerziteta).    

Već dugi niz godina IUS kontinuirano održava visoku poziciju na ovom prestižnom web portalu za rangiranje univerziteta u svijetu. Ovo potvrđuje misiju i viziju IUS-a da teži izvrsnosti u pružanju najboljih uslova za učenje i istraživanje u svim područijima obrazovane djelatnosti. 

Od samog svog osnivanja IUS nastavlja unapređivati kvalitet rada u svim aspektima djelovanja. Na prvom mjestu to je pružanje studentima kvalitetnih uslova za učenje i podučavanje, stvaranje uslova za kvalitetan naučno-istraživački i umjetnički rad za akademsko osoblje, razvijanje strateških međunarodnih partnerstava i opći doprinos društvu u cjelini. Podučavanje i učenje na engleskom jeziku su jedna od prednosti koje IUS pruža svojim studentima.

Bez obzira na sve izazove kojima je pandemija COVID-19 iskušala cijeli svijet, IUS je reagovao na vrijeme i uspješno održava kvalitet obrazovanja koje pruža od 2004. godine. Studenti IUS-a su potvrdili ovaj kvalitet u Studentskoj anketi IUS-a i naglasili podršku institucije koju su dobili tokom ovog izazovnog perioda.

Željeli bismo iskoristiti priliku i zahvaliti se vrijednom akademskom i administrativnom osoblju kao i rektoru IUS-a Prof.dr. Ahmetu Yıldırımu koji je posvetio svoje vrijeme i stručnost misiji i viziji univerziteta u težnji da pruži samo najbolje.

Za više informacija o najnovijim rang listama univerziteta u Bosni i Hercegovini, pogledajte: https://www.webometrics.info/en/Europe/Bosnia%20and%20Herzegovina%20?sort=asc&order=World%20Rank.

Top