IUS Spring Fest 2022

event photo

Na kampusu je u petak, 27. maja, 2022. godine, Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) organizovao proljetni festival za sve sadašnje i buduće studente kao i osoblje IUS-a. Dan je bio ispunjen zanimljivim aktivnostima kao što su karting, mramoriranje, društvene igre, kutak za fotografisanje sa zanimljivim dodacima, PlayStation, brazilski jiu jitsu i mnoge druge.

Studenti su tokom festivala imali priliku učestvovati u različitim turnirima iz stonog tenisa, odbojke i šaha. Naši partneri, Bistro Zdravo, Ministry of Ćejf, Podravka i turski sladoled Marash, su podržali IUS Spring Fest i predstavili svoje proizvode po pristupačnim cijenama. DJ Kazumi i muzički klub IUS-a su bili zaduženi za odličnu atmosferu. Biblioteka IUS-a je također otvorila svoja vrata posjetiocima i organizovala prodaju knjiga uz atraktivne popuste.

Pošto se zbog COVID-19 pandemije IUS Spring Fest se nije održavao dvije godine, studenti su bili oduševljeni jer je festival ponovo na kampusu. Festival je okupio oko 1000 ljudi koji su uživali u svim aktivnostima uključujući i Chill Zonu sa besplatnim roštiljem.  

Večer je završila koncertom bosanskog rock benda Radno Vrijeme koji je izvodio najveće hitove i svoje pjesme.

Internacionalni univerzitet u Sarajevu se želi zahvaliti volonterima i Centru za studente i razvoj karijere (SCC) za organizovanje ovog značajanog događaja.

Share