IUS Pravni fakultet (FLW) organizuje događaje za buduće studente

Učenici srednjih škola nedavno su se prijavili na godišnje testiranje IUS-ovih stipendija kako bi osvojili stipendije za studiranje na različitim programima. Veliki broj studenata položio je test za upis na Pravni fakultet, koji je dodatno organizovao takmičenje za najbolji poster, kako bi najboljim kandidatima omogućio da osvoje dodatnu stipendiju. Po završetku prvog i drugog testiranja za stipendije, FLW je organizovao online i sastanke uživo u kampusu za buduće studente.

U utorak, 25. maja, srednjoškolci iz cijele Bosne i Hercegovine prisustvovali su online sastanku koji je organizovala docentica dr. Aliye Fatma Mataraci, dekanesa Pravnog fakulteta. Ona je bila domaćin za buduće studente, kao i akademsko osoblje fakulteta, bivše i sadašnje studente. Sastanak je organiziran da bi osoblje fakulteta upoznalo buduće studente i predstavilo Pravni fakultet. Učesnici sastanka dobili su informacije o studijama prava na IUS-u, mogućnostima zapošljavanja nakon završetka studija, pravnoj praksi u Bosni i Hercegovini, mogućnostima za Erasmus za studente FLW-a, itd. Alumnisti i studenti podijelili su iskustva iz prve ruke sa svojim budućim kolegama. Glavna poruka tokom online sastanka bila je značaj studentske proaktivnosti za uspjeh tokom i nakon dodiplomskih studija.

Sljedećeg dana, 26. maja, budući studenti posjetili su kampus IUS. Obišli su kampus i imali neformalno druženje u kafiću IUS-a, gdje su budući studenti imali dodatne prilike da upoznaju Pravni fakultet. Domaćin posjeta kampusu bila je direktorica Ureda za međunarodne odnose na IUS-u, gđa Zuhal Guvener (MA), akademsko osoblje i grupa studenata Pravnog fakulteta.

Top