IUS partner 33. međunarodnog festivala Sarajevska zima

U Narodnom pozorištu u Sarajevu, u utorak, 7. februara 2017. godine, svečano je otvoren 33. međunarodni festival “Sarajevska zima” pod motom Svileni put umjetnosti, koji će trajati do 21. marta 2017. godine. Festival slavi bogatstvo kulturnih raznolikosti, kreativnosti i međusobne povezanosti umjetnika iz cijelog svijeta.

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS), kao institucija koja daje veliki značaj razovju kulture i umjetnosti, je ovogodišnji partner festival. Na ovogodišnjoj Sarajevskoj zimi, IUS učestvuje sa projektima iz oblasti filma i vizuelnih umjetnosti.

Dekan Fakulteta umjetnosti i društvenih nauka vanr. prof. dr. Mustafa Bal, te šefica Odsjeka umjetnosti vanr. prof. dr. Lejla Panjeta su bili predstavnici IUS-a na ovoj svečanosti.

Na ovogodišnjem festivalu učestvuje oko 1.500 umjetnika iz zemalja sa svih kontinenata, a sastoji se od pozorišnih predstava, koncerata, filmova, izložbi, panel diskusija, književnih večeri, arhitekture, videa, programa predstavljanja kulturne baštine i dječjih programa.

Top