IUS received an Erasmus+ grant for exchange with Anadolu University
 

IUS dobio Erasmus+ grant za razmjenu sa Anadolu University

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) dobio je novi Erasmus+ grant za razmjenu studenata i profesora koji će se ostvariti sa Anadolu univerzitetom iz Eskišehira (Turska). Ovo je 7. Erasmus+ grant za razmjenu koji je IUS dobio u posljednjih 4 mjeseca. Saradnja sa Anadolu univerzitetom se odnosi na sljedeće domene studija: vizualne umjetnosti i komunikacijski dizajn, ekonomiju i menadžment, elektrotehniku, kompjuterske nauke, industrijski inžinjering, engleski jezik, pravo, sociologiju i međunarodne odnose. Na razmjenu mogu ići: 

  • 8 studenata, za period od 5 mjeseci, i to: 4 Bachelor studenta: stipendija 1200 EUR/ukupno za 6 mjeseci, 2 master studenta: stipendija 2400 EUR/ukupno za 6 mjeseci,
  • 2 studenta za doktorske studije: stipendija 2400 EUR/ukupno za 6 mjeseci. Uz plaćene putne troškove u iznosu od 275 EUR.
  • 2 profesora ili asistenta, novčana naknada iznosi 140 EUR /dan, a period razmjene 7 dana. 

Rok za slanje aplikacija je 27. novembar 2015. godine. Studenti i profesori koji su zainteresirani za razmjenu svoje prijave mogu dostaviti u Ured za međunarodnu saradnju (IRO) IUS-a.

Top