Hadžifejzović na IUS-u: Vjerujem da će ova zemlja biti bolja

U utorak, 14. novembra 2017. godine, Studentski parlament Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (SPIUS) ugostio je najpoznatijeg bosanskohercegovačkog novinara, televizijskog voditelja i urednika Senada Hadžifejzovića, s kojim su studenti Univerziteta otvoreno razgovarali o svim pitanjima koja su ih zanimala.

Posebno su bila zanimljiva Hadžifejzovićeva izlaganja o iskustvima iz devedesetih godina, ratnom periodu, ali i o Face TV-u i njegovom poznatom Centralnom dnevniku.

“Nikada se ne bih bavio politikom”, još jednom je ponovio Hadžifejzović i dodao “novinarstvo je moj put, ali ja imam istovremeno svoju politiku, uređivačku politiku koja se zove Bosna i Hercegovina.”

Hadžifejzović se, između ostalog, fokusirao i na poruke studentima, gdje je naglasio da su multikulturalnost, široki pogledi na svijet, ali i poznavanje svojih identiteta ključ za uspjeh. Studentima je, također, poručio i da moraju biti pokretači boljeg sutra.

“Vjerujem da će ova zemlja biti bolja. Vi morate ostati ovdje i raditi na tome. Ova zemlja ostaje vama. Ne bježite od toga da vas određuje više identiteta”, zaključio je Hadžifejzović.

 

Top