Dodijeljene nagrade za 3. takmičenje u pisanju eseja na IUS-u

U četvrtak, 8. juna 2017. godine, odsjeka Engleski jezik i književnost (ELIT) Internacionalnog univerziteta u Sarajevu organizirao je ceremoniju dodjele certifikata trećeg takmičenja u pisanju eseja. Predstavnici odsjeka ELIT ugostili su pobjednike ovogodišnjeg takmičenja. Prof. dr. Mustafa Bal, dekan Fakulteta umjetnosti i društvenih nauka i vanr. prof. dr. šef odsjeka ELIT, dodijelili su novčane nagrade sljedećim učesnicima koji su osvojili prva mjesta:

  • 1. mjesto, 400 KM: Nejla Burdžović, Prva Gimnazija Sarajevo
  • 2. mjesto, 250 KM: Merima Muhić, Mješovita srednja skola, Živinice
  • 3. mjesto, 200 KM: Feđa Slaki, Middle Years Programme, Druga Gimnazija Sarajevo

Ovo je treće takmičenje u pisanju eseja koje je organizirao odsjek ELIT za srednjoškolce iz BiH. Takmičenje je poznato kao jedinstvena i rijetka prilika za učenike srednjih škola u našoj zemlji da izraze svoje ideje i kreativnost na engleskom jeziku kao medijumu komunikacije.

Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je: "Kako zadržati optimizam u susretu sa poteškoćama". Impresivan broj od 90 učenika srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine uzelo je učešće u ovom takmičenju. Predstavnici žirija su imali težak zadatak da odaberu tri najbolja učesnika.

Studijski program Engleskog jezika i kniževnosti se ovim putem zahvaljuje svim učesnicima takmičenja na njihovim doprinosima u ovom vrijednom projektu, koji će nastaviti da inspirira made u našoj zemlji u budućnosti.

Top