Ceremonija dodjele diploma na IUS-u 2020

U petak, 25. septembra, na kampusu IUS-a održana je ceremonija dodjele diploma 12. generacije diplomaca IUS-a, generacije 2020. Zbog trenutnih uslova primijenjene su i poštovane sve sigurnosno-epidemiološke mjere. Ovogodišnja ceremonija dodjele diploma bila je skromna, te su profesori i studenti bili jedini koji su prisustvovali. Međutim, bili smo sretni jer smo vidjeli svoje studente zdrave i sigurne, a ponos koji smo svi osjećali bio je neopisiv.

Covid19 nas je spriječio da mnoge stvari radimo na normalan način, ali nije spriječio naše studente da se usavršavaju i izvršavaju sve svoje akademske dužnosti, zahvaljujući njihovoj ustrajnosti i trudu i predanosti naših profesora. Kao prvi koji se prebacio na online nastavu u regiji, IUS se još jednom pokazao najboljim i po četvrti put proglašen je najboljim privatnim univerzitetom u Bosni i Hercegovini od strane Webometrics-a. Ponosni smo na sve vas koji ste doprinjeli takvom uspjehu, a diplomci poput vas najbolji su ambasadori našeg uspjeha i dostignuća.

Ove godine diplomiralo je 190 studenata, 170 je steklo dodiplomski nivo, 16 magistarski i 3 doktorat. Oko 70 njih prisustvovalo je ovoj ceremoniji dodjele diploma.

Ove godine tri najbolja studenta IUS-a bila su: treća Merisa Ahmetspahić, druga Selma Tvrtković i prvi Amar Karađuz.

Naše diplomce prvo je pozdravio Predsjednik "Fondacije za razvoj obrazovanja" Sarajevo, gospodin Hasan Topaloglu, a potom i prof. dr. Ahmet Yıldırım, rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.

Prije nego su studentima poželjeli sve najbolje, svi prisutni su minutom šutnje i učenjem Fatihe odali počast prof. Ameli Čaušević koja je preminula jutros i koja je bila cijenjeni član IUS porodice.

Ovu, 2020. godinu, godinu koju bi većina nas željela zaboraviti, diplomanti trebaju pamtiti kao svoje prvo veliko postignuće na putu do uspjeha, u bolju budućnost. Želimo vam sve najbolje.

 

Top