Svečano otvorena “Balkanska škola za mlade na IUS-u“

 

Centar za balkanske studije (BSC) Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) i Ured za tursku dijasporu i srodne narode Vlade Republike Turske (YTB) svečano su otvorili „Balkansku školu za mlade“, u subotu, 7. Marta 2020. Godine.

Na samoj ceremoniji otvaranja govorili su uvaženi gosti prof. dr. Ahmet Yıldırım, rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, Nj.E. Haldun Koc, ambasador Republike Turske u BiH, i Mr. Murat Kazanci, Šef odjela za društvene i kulturne poslove predsjednik Ureda za tursku dijasporu i srodne narode Vlade Republike Turske (YTB).

Ceremoniji je prisustvovao i novoimenovani Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, gospodin Anis Krivic. Nakon zvaničnog otvaranja škole, minister Krivić se susreo sa upravom Internacionalnog univerziteta u Sarajevu i predstavnicima Ureda za tursku dijasporu i srodne narode Vlade Republike Turske (YTB). Bila je ovo prilika da se ministar Krivić bolje upozna sa budućim planovima IUS-a.

„Balkanska škola za mlade“ predstavlja obrazovnu platformu iz oblasti humanističkih, društvenih i religijskih nauka. Projekat će se realizovati na području grada Sarajeva od mjeseca februara 2020. godine do aprila 2020. godine. Također, Centar za balkanske studije će organizovati i studijsko-edukacijsko putovanje u Tursku.

Top