Saradnja između dva studentska parlamenta

Cooperation Between the Two Student Parliaments

U ponedjeljak 24. aprila 2017. godine, Studentski parlament IUS-a uspostavio je saradnju sa Studentskim parlamentom Karabuk univerziteta iz Turske. Predstavnici ovih organizacija dogovorili su bližu saradnju u polju organizacije zajedničkih kulturoloških projekata i studentskih konferencija. Također, studenti Karabuk univerziteta predložit će Erasmus+ razmjenu za studente ova dva univerziteta.

Predsjednik Parlamenta Mehmet Can i potpredsjednik Doguhan Kayan susreli su se i s prorektorom doc. dr. Faruk Berat Akcesme i menadžerom Ureda za međunarodnu saradnju Lamijom Hadžimurtezić kako bi diskutovali o projektima na univerzitetskom nivou.

Gosti iz Turske ponudili su pomoć i podršku studentima IUS-a na polju sticanja prakse  u gradu Karabuku. Ovaj vid saradnje se prvenstveno odnosi na studente s programa Mašinstvo i Elektrotehnika.

Ismail Ćidić, predsjednik SPIUS-a, naglasio je da je ovo druga ostvarena saradnja sa stranim studentskim parlamentom, nakon što je SPIUS ranije ostvario saradnju sa Studentskim parlamentom Texas A&M univerziteta. SPIUS će i dalje raditi na razvoju i unaprijeđenju navedenih saradnji, te  na uspostavljanju novih.

Share