Profesorice Škole engleskog jezika prisustvovale ELTA Konferenciji u Beogradu

U petak i subotu, 11 i 12 maja su profesorice engleskog jezika prisustvovale ELTA (English Language Teachers' Association) Konferenciji u Beogradu. Obzirom da je Konferencija regionalnog karaktera , bilo je izuzetno važno da i Sarajevo i Bosna i Hercegovina imaju svoje predstavnike na Konferenciji. Poseban kuriozitet je da se Konferencija održavala na Učiteljskom fakultetu u Beogradu, čiji je dekan upravo iz Sarajeva, gospodin Danimir Mandić. Gospodin Mandić je sa velikim poštovanjemiI pažnjom upravo pozdravio profesorice iz svog Sarajeva.

Tema Konferencije je bila “Vještine 21 vijeka” i bila je to izuzetna prilika da nastavnici i profesori engleskog jezika razmjene svoja iskustva iz učionice, načine podučavanja, različite načine rješavanja problema, predlože nove metode i tehnike. Istaknuti stručnjaci iz oblasti Anglistike iznosili su svoja mišljenja na posebnim predavanjima.
U skladu sa temom, posebnu pažnju je izazvalo predavanje profesorice iz Škole engleskog jezika sa IUS-a, Mehtap Ozer Isović. Ona je govorila o efikasnim načinima korištenja društvenih mreža kako bi časovi engleskog učenicima postali interesantniji i zabavniji. Njeno predavanje je u najboljem smislu predstavilo IUS i moderan pristup podučavanja engleskog jezika.

Konferenciji je prisustvovala i PR služba IUS-a koja je promovisala IUS u cjelini, kao i samu Školu engleskog jezika. Obzirom da je ELS jedna od rijetkih škola u region koje su dobile EQUALS akreditaciju, kolege iz drugih krajeva su izrazile izuzetno poštovanje prema našoj školi i ostvarenom nivou profesionalizma. Koristeći ostvarene kontakte na Konferenciji, a imajući potrebne resurse i sredstva, potrudićemo se da konferencije sličnog tipa organizujemo i na našem Univerzitetu.

 

Top