Predstavnica Medina centra za obrazovanje i istraživanja u Rusiji posjetila IUS

U utorak, 29. marta 2016. godine, predstavnica Medina centra za obrazovanje i istraživanja u Rusiji,  gospođa Adela Azymova posjetila je Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS). Uvaženu gošću primio je rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) Prof. dr. Yücel Oğurlu sa prorektorima, Van. prof. dr. Aliom Gürselom i Doc. dr. Muhamedom Alijem.  

Cilj posjete našoj instituciji bio je uspostava dugoročne saradnje između Medina centra za obrazovanje i istraživanja u Rusiji i Internacionalnog univerziteta u Sarajevu. Tokom sastanka, osim saradnje, ukratko je predstavljen i dosadašnji rad i uspjeh ovih dviju obrazovnih institucija. Razgovarano je o aktuelnim temama, te je postignut dogovor o budućoj saradnji između IUS-a i Medina centra u oblasti razvoja Centra za strane jezike koji trenutno radi pod pokroviteljstvom ove obrazovne institucije u Rusiji. Ovaj Centar na čelu sa Liliom Mukhamedyarovom koja je suosnivač Centra, jedan je od najvećih obrazovnih projekata koji obučava djecu u skladu sa islamskim principima i jedini je licencirani centar za obavljanje obrazovnih aktivnosti za odrasle i djecu po ovim pricipima u Rusiji. Organizacione jedinice ove obrazovne institucije obuhvataju Centar za religijske nauke, Centar za predškolski razvoj i Centar za strane jezike.

Inače, inicijacija i realizacija posjete Univerzitetu omogućena je uz podršku direktora Birr Group doo, g. Artema Avenesyana.

Top