Potpisan memorandum između Grupacije Malak i Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu

U srijedu, 17. oktobra 2018. godine Grupacija Malak i Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) potpisali su Memorandum o razumijevanju u prostorijama IUS-a. Sastanku su prisustvovali rektor IUS-a dr. Ahmet Yıdırım, Voditelj odjela marketinga i komunikacija Malak Regency Hotela Haris Ćorić, generalni sekretar IUS-a Armin Kerić, te menadžerica Centra za razvoj karijere Indira Hasanović.

Budući domeni saradnje u sklopu memoranduma uključuju moguće prakse za studente IUS-a u Grupaciji Malak, aktivnosti za studente koje će organizirati Centar za razvoj karijere i zajedničke projekte.

U svojoj izjavi povodom potpisivanja ovog memoranduma, generalni direktor Hotela Malak Regency Orhan Spahić je izjavio: “Imamo sreću da imamo tako respektabilne komšije poput Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu, koje je iznjedrilo već na hiljade studenata, stotine profesora i stručnog kadra, koji rade na poboljšanju svijeta u vremenu u kojem živimo.” Dodao je: “Bit će nam veoma drago, ukoliko neke od studenata IUS-a budemo imali priliku i zaposliti, ali i angažovati kroz razne projekte, putem kojih mogu sticati potrebne vještine i znanja u praksi.”

Također, putem ovog memoranduma studenti i osoblje IUS-a će dobiti posebne pogodnosti u Hotelu Malak Regency, koji je dio Grupacije Malak. Ove pogodnosti se odnose na usluge Hotela Malak Regency, wellness i spa, fitness centar, bazen, restorane, kafiće i sve druge segmente hotela.

Top