Posjeta delegacije iz Banja Luke

Predstavnici Inovacionog centra Banja Luka, EUROXESSS Centar BiH i Athene Projekt, 14. maja 2012.godine posjetili su Internacionalni univerzitet u Sarajevu.

Uvažene goste primio je rektor Prof. Dr. Özer Çınar koji je na početku sastanka upoznao goste o sadašnjim nastavnim kapacitetima i planovima IUS-a, strukturi studenata i profesora, a akcenat je stavio na činjenicu da se nastava na ovoj visokoškolskoj ustanovi odvija na engleskom jeziku.

Kao posebnu pogodnost za studente čiji nivo znanja engleskog jezika nije zadovoljavajući, rektor je istakao mogućnost pohađanja kvalitetne Škole engleskog jezika na IUS-u, koja je organizovana u vidu pripremne nastave za brucoše, kao i nastave naprednijeg stepena za ostale studente sa dodiplomskog i postdiplomskog studija na svim fakultetima IUS-a.

Cilj posjete delegacija iz Banja Luka bio je njihovo bliže upoznavanje o radu i aktivnostima IUS-a, kao i razmatranje mogućnosti buduće akademske saradnje ovih institucija.

Navedeni sastanak je održan na obostrano zadovoljstvo i isti je protekao u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi. Naši gosti u pratnji profesora obišli su kampus IUS-a.

Top