IUS će dodijeliti počasni doktorat predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoğanu

IUS will present an honorary doctorate to President of the Republic of Turkey Mr. Recep Tayyip Erdoğan

Predsjednik Republike Turske, Recep Tayyip Erdoğan,  tokom svoje radne posjete Bosni i Hecergovini, 20. maja 2018. godine u okviru posebne ceremonije posjetit će Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS), te će ovom prilikom uvaženom državniku biti dodjeljen počasni doktorat Internacionalnogu univerziteta u Sarajevu.

Prema europskoj univerzitetskoj tradiciji dodjela počasnog doktorata važan je događaj, a svaki počasni doktor osim časti i naslova prima na sebe čuvanje ugleda i dostojanstva Univerziteta. Ovim svečanim povodom, IUS kao visokoobrazovna institucija ima veliku čast dodjeliti ovo priznanje predsjedniku  Erdoğanu kao priznanje za njegov sveukupni dosadašnji rad, za iznimne doprinose u izgradnji humanijeg društva, promociji dostojanstva, kulture dijaloga u Europi i u svijetu. Ovim priznanjem, Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF) i Internacionalni univerzitet u Sarajevu još jednom će potvrditi dobre historijske, društvene, kulturne i političke veze naših dviju zemalja. 

Svečanost će se održati u Velikom amfiteatru IUS-a, a počasni doktorat predsjedniku Erdoğanu će uručiti IUS rektor, prof. dr. Ahmet Yıldırım.
U povodu dodjele počasnog doktorata, predsjednik Republike Turske, kratko će se obratiti uvaženim gostima, profesorima i studentima.  

Share