Erhan Erken održao predavanje na IUS-u

U ponedjeljak, 22. decembra 2014. godine u velikom amfiteatru Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) održano je predavanje uglednog turskog poduzetnika i producenta Erhana Erkena o temi ‘’Razgovori o poduzetništvu’’. U prepunom amfiteatru IUS-a Erhan Erken je navodeći primjere iz ličnog iskustva, objasnio je osnove način razmišljanja i planiranja poduzetništva ali i načine razvijanja održavanja na tržištu.   

‘Razmišljate o pokretanju vlastitog posla, morate biti svjesni niza preduslova koje morate ispuniti i komplikacija koje mogu stvoriti probleme, bilo u samom pokretanju posla ili kasnijem poslovanju. Kako bi to u što većoj mjeri izbjegli, potrebno je pripremiti se i donijeti odluku – jer je odluka, rad i vaša energija ono što porkreće svaki posao’’ – naglasio je Erken. 

Studenti su imali priliku tokom interaktivnog predavanja postaviti pitanja predavaču, ali i diskutovati o idejama u svijetu poduzetništva. Erhan Erken je predsjednik Upravnog odbora Küresel Iletisim Inc. koja obavlja djelatnost elektronskog izdavaštva, ujedno je i koordinator novinske agencije ‘Kuzey’’ i producent TRT TURK kanala. Vlasnik je novinske agencije i news portala u Turskoj.  

Top