Dr. Rusen Ahmet Albayrak održao predavanje

U utorak, 23. maja 2017. godine dr. Rusen Ahmet Albayrak, zamjenik izvršnog direktora banke Kuveyt Türk, posjetio je i održao predavanje na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS).

Dr. Albayrak posjetio je IUS zajedno sa čelnicima BBI banke gosp. Amerom Kovačevićem, gđom Eminom Šišić i drugima. Gosta su primili dr. Faruk Berat Akçesme, dekani dr. Mustafa Bal, dr. İbrahim Dursun i dr. Hasan Korkut, izvršni pomočnik rektora gosp. Muhammed Yasir Göz i predstavnik IUS-ovog centra za karijeru gđa Indira Hasanović.

Na sastanku su predstavnici tri institucije složili da je potrebno uspostaviti bolju saradnju u domenima prakse, obrazovanja i profiliranja mladih profesionalaca. Gosp. Albayrak je spomenuo da studenti IUS-a treće godine mogu koristiti prilike za zaposlenje u banci Kuveyt Türk i drugim partnerskim organizacijama koje žele studente zaposliti prije završne godine, te im omogućiti koorporativno obrazovanje, tj. obuku u sklopu posla. Istovremeno, čelnici BBI banke su spomenuli da postoji puno prostora za saradnju sa BBI Akademijom, koja obučava svoje uposlenike, i kako postoji mogućnost za zajedničke projekte.

Nakon sastanka, Dr. Albayrak održao je predavanje pod nazivom “Nije bitno samo imati posao, postani čovjek od profesije” koje je imalo za cilj dati konkretne savjete studentima i profesorima u ostvarenju uspjeha u profesiji i lične satisfakcije.

Po mišljenju dr. Albayraka, da bi se postalo profesionalcem u nekoj profesiji, potrebno je unapređivati se in a drugim poljima ličnih interesovanja koje su ražličita od glavnog polja studiranja, jer to za rezultat često ima mnoge inovacije, time što se dobija nova perspektiva na uobičajeni pogled na stvari.

Predavanje je organizovao Centar za razvoj karijere IUS-a.

Top