Dr. Murat Yalcintas posjetio IUS

Internacionalni univerzitet u Sarajevu u četvrtak, 17. 05. 2012. godine posjetili su dr. Murat Yalcintas, predsjednik Trgovinske komore Istanbula i potpredsjednik Unije privrednih komora i berzi Republike Turske (TOBB), gdin Şekib Avdagiç zamjenik predsjednika Izvršnog odbora komore i gdin Nureddin Nebati, član Parlamenta Republike Turske.

Rektor univerziteta dr. Özer Cinar, ugostio je uvažene goste u njegovom kabinetu, zajedno s gospodinom Hasanom Topaloğluom, predsjednikom Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevu.

Rektor je na početku sastanka upoznao goste o sadašnjim nastavnim kapacitetima, zacrtanim ciljevima i planovima IUS-a, zatim o strukturi profesora i studenata, kao i o budućim aktivnostima na planu daljeg razvoja visokog obrazovanja, te afirmacije i promocije IUS-a u regionu i svijetu.

Dr. Murat Yalcintas također je održao predavanje na IUS-u. Predavanju su prisustvovali gosti, profesori, studenti i novinari.

Dr. Murat Yalcintas je naglasio da je cilj ovakvih predavanja da se učvrste trgovinske i ekonomske veze dvije zemlje. On je također naglasio da je edukacija najvažnija polazna tačka za razvoj svakog društva ali i dodao da Bosna i Hercegovina mora iskoristiti dobru stratešku poziciju između Istoka gdje je uglavnom smještena proizvodnja, te Zapada gdje je koncentrisana potrošnja.

Na kraju događaja, gospodin Topaloğlu našim gostima uručio je posebne poklone, simbole Univerziteta i Sarajeva.

Top