Delegacija Privredne komore iz Istanbula u posjeti IUS-u

event photo

Delegacija Privredne komore iz Istanbula na čelu sa predsjednikom Izvršnog odbora gospodinom Şekibom Avdagiçem je posjetila Internacionalni univerzitet u Sarajevu u okviru posjete BiH. Pored članova Izvršnog odbora Komore, delegaciju je sačinjavalo više od 200 eminentnih poduzetnika iz Turske.

Ovo je bila izvrsna prilika da se predstave aktivnosti Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, a uvodnu prezentaciju o organizaciji, području rada i djelovanju Univerziteta je održao generalni sekretar IUS-a gospodin Ibrahim Inal. Naglasio je da je IUS prava internacionalna visokoškolska institucija sa studentima iz više od 45 zemalja, te jedini fondacijski univerzitet u BiH. Pored toga, generalni sekretar je predstavio fakultete i studijske programe koje nudi IUS i naglasio da Univerzitet ima jedinstveni program dvojnih diploma sa dva renomirana univerziteta iz Istanbula: Tehnički univerzitet u Istanbulu i Univerzitet u Istanbulu.

Gosp. Avdagiç, koji je također i član Upravnog odbora IUS-a, se obratio prisutnima i govorio o ideji na kojoj je nastao IUS. Objasnio je da je projekat Fondacije pružiti kvalitetno obrazovanje studentima u međunarodnom okruženju. Također je istakao da su kontinuirano investiranje i razvoj infrastrukture i standarda obrazovanja neophodni kako bi se projekat dalje razvijao.

Share