Član Savjetodavnog odbora Države Kuvajt posjetio IUS

U petak, 27. septembra 2013.godine, Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) posjetio je član Savjetodavnog odbora Države Kuvajt i bivši ministar vakufa i islamskih poslova Kuvajta, gosp. Jamal Ahmad Al-Shihab.

Uvaženog gosta primio je rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Yücel Oğurlu, savjetnik rektora IUS-a, doc. dr. Hasan Korkut, te koordinator Ureda za međunarodnu saradnju, prof.dr. Mesut Idriz.

Rektor Oğurlu je na početku sastanka upoznao gosta o sadašnjim nastavnim kapacitetima, zacrtanim ciljevima i planovima IUS-a, zatim o strukturi profesora i studenata, kao i budućim aktivnostima na planu afirmacije i promocije IUS-a u svijetu.

Tokom sastanka, rektor Ogurlu je posebno razgovarao o mogućnosti bliže saradnje u realizaciji različitih projekata sa obrazovnim institucijama Države Kuvajt na području društvenih, tehnoloških i tehničkih znanosti, te dolasku i razmjeni studenata iz te zemlje, na studij na Internacionalni univerzitet u Sarajevu.

Mogućnost saradnje Internacionalnog univerziteta u Sarajevu sa obrazovnim institucijama u Kuvajtu predstavlja mogućnost koju treba sa posebnom pažnjom proučiti i pronaći adekvatan način za prisutnost IUS-a u tim državama, ocijenio je rektor Ogurlu.

Član Savjetodavnog odbora Države Kuvajt, te bivši ministar vakufa i islamskih poslova Kuvajta, gosp. Jamal Ahmad Al-Shihab je na kraju razgovara pozvao predstavnike Univerziteta da dođu u posjetu gdje bi se moglo podrobnije razgovarati o konkretnoj saradnji i dogovoru zajedničkih projekata, što su predstavnici IUS-a sa zadovoljstvom prihvatili.

Na kraju posjete sa gostima su razmjenjeni prigodni pokloni.

Top