Ahmet Kemal Baysak zajedno sa delegacijom iz Turske posjetio IUS

Ahmet Kemal Baysak, član Upravnog odbora Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF), koja je osnivač Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS), te počasni konzul BiH u Turskoj, predvodio je delegaciju koja je u ponedjeljak, 6, jula 2015. godine posjetila IUS. Uvažene goste, u velikom amfiteatru IUS-a primili su prorektor, doc. dr. Muhamed Ali i dekan Fakulteta menadžmenta i javne uprave (FBA), vanredni prof. dr. Hasan Korkut. 

Delegacija koju čine predstavnici općine Izmir, članovi nevladinih organizacija, ljudi iz poslovnog i društvenog sektora Izmira u posjeti su ove sedmice Bosni i Hercegovini. Oni će svoju posjetu našoj zemlji posebno pamtiti po obilasku Memorijalnog centra u Srebrenici. Govoreći o značaju organiziranja i povezivanja bh. dijaspore, Baysak je u svom kratkom obraćanju istakao brigu koju u Izmiru narod Turske poklanja mladima a posebno studentima iz BiH u Turskoj. “Ne smijemo biti kao pijesak koji prvi vjetar raznese na sve strane. Moramo biti uvezani, jaki kao stijena. Želim Vam pokazati IUS jer je ovo investicija koja obećava da bude lider u regionu i Univerzitet koji iza sebe ima izuzetne rezutate i postignuća u svom dosadašnjem radu” - istakao je Baysak. 

Prorektor Ali i dekan Korkut su članovima delegacije predstavili rad Univerziteta, njegovu internacionalnu dimenziju, kao i plan buduće aktivnosti u promociji koja je usmjerena ka potencijalim studentima iz svih zemalja svijeta. Na kraju posjete, delegacija je obišla Kampus IUS-a, Istraživačke centre i labaratorije.

Top