Komesar EUPM-a u BiH održao predavanje studentima IUS-a

Odsjek za društvene i političke nauke pri fakultetu umjetnosti i društvenih nauka na IUS-u je 8.aprila 2010. godine organizovao prvo u nizu akademskih predavanja u ljetnom semestru pod naslovom Samoodrživost u Bosni i Hercegovini. Predavanje je u konferencijskoj sali na IUS-u održao gospodin Stefan Feller, komesar Policijske misije Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Na početku svog predavanja gospodin Feller je pokazao da je način na koji Evropska unija rješava krize unaprijeđen u posljednjih par godina, a pokušao je i da odgovori i na pitanja o tome kako rješavati krize. On je zatim dao definiciju termina "samoodrživost" i oblasti u kojima on može biti primjenjen, naglasivši da je ovaj izraz veoma bitan za ono što EUPM čini.

Nakon što je izložio kratki uvid u razvoj EUPM-a od njegovog osnivanja u Bosni i Hercegovini, gospodin Feller je poslao poruku studentima IUS-a: "EUPM je gost u ovoj zemlji, ništa više. Građani Bosne i Hercegovine su budućnost ove zemlje".

Predavanje je završeno sesijom pitanja i odgovora izmedju gospodina Fellera i studenata IUS-a, nakon čega je dekan Fakulteta umjetnosti i društvenih nauka, doc.dr Ali Gunes uvaženom gostu uručio poklon u znak zahvanosti.

Top