IUS kao dio Care-Balkan konferencije

U Panorama sali hotela Hollywood, 6. septembra 2016. godine održana je konferencija pod nazivom ''Socijalno preduzetništvo, izazovi i mogućnosti '' u organizaciji Udruženja ekonomsko osnaživanje žena u Bosni i Hercegovini, Care-Balkan.

Učesnici iste, imali su mogućnost dati svoj doprinos u razmjenjivanju ideja i prijedloga za predstojeće konferencije. Jedan od takvih zaključaka jeste da je svaka žena poduzetnica, a da možda toga nije svjesna, te joj treba izgraditi kapacitet i dati nove šanse za rad na olakšicama poreza platforme za socijalna udruženja, te lakše razmjene informacija. U Panorama sali hotela Hollywood svoju riječ je dala i PR menadžerica Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, Meldina Ugarak, iskazavši svoje zadovoljstvo da najavi predstojeće projekte koje univerzitet sprema realizovati, te je pozvala sve prisutne da stupe u kontakt s njom, a u vezi podrške i saradnje sa IUS-om. Nakon njenog izlaganja svi prisutni su bili oduševljeni činjenicom da se jedino predstavnik Internacionalnog univerziteta u Sarajevu prisutan na konferenciji, te da je to jedina obrazovna institucija koja je otvorila svoja vrata za saradnju i podršku raznovrsnih projekata u cilju očuvanja društvenih vrijednosti. Iskreno se nadamo da će realizacija ovakvih projekata probuditi društvenu svijest i unaprijediti društvenu zajednicu.

Napominjemoda je CARE International  na Balkanu od 1992. godine. Poznato nam je da je CARE nevladina organizacija, koja je  bila aktivna u rješavanju odnosa na temu povrataka izbjeglica i raseljenih lica, lokalni ekonomski razvoj i dobro upravljanje, razvoj civilnog društva, ravnopravnost spolova, prevenciju nasilja i borbe protiv trgovine ljudima, kao i manjinskih i ljudskih prava. Njihova misija je da služi pojedincima i porodicama u najsiromašnijim zajednicama u svijetu. Izvlačeći snagu iz globalne raznolikosti, resursa i iskustva, oni promovišu inovativna rješenja i zagovornici su za globalnu odgovornost.

Top