Dear Chancellor, Vice-Chancellors, Distinguished Guests, Ladies and Gentlemen and Graduates, I am very pleased to be here on such a special day.  Dear Graduates, you made it.  Thanks to all difficulties you have been through, thanks to all papers you wrot
 

Govor ambasadora Koça

Dragi rektore, prorektori, uvaženi gosti, dame i gospodo i diplomci, jako mi je drago što sam ovdje na ovaj poseban dan.

Dragi diplomci, uspjeli ste.

Uprkos svim poteškoćama kroz koje ste prošli, a zahvaljujući svim radovima koje ste napisali i projektima koje ste završili, i naravno, svim radosnim trenucima koje ste imali u ovom kampusu, danas ste ovdje.

Čestitam.

Danas je vaš dan da proslavite svoj naporan rad i predanost koju ste uložili u proteklih nekoliko godina. Iako ste prošli kroz neke uspone i padove, današnji dan je dokaz da se sve to isplatilo.

Život je proces i svi se krećete naprijed na svom putu. Svi ćete voditi svoje živote. Budite hrabri da otkrijete nove pravce, nove živote, tehnologiju, ljude, sve. Mudro preuzmite rizike.

I uvijek se osjećajte briljantnim, talentovanim i dragocijenim, naši mladi.

Svijetu je potreban vaš rad; vaše zemlje trebaju vaše ambicije. Bez odustajanja, pokušajte da ispunite svoje ciljeve.

Bol će uvijek biti sastavni dio puta onih koji očekuju nešto od života, ali će i nada i uspjeh uvijek biti tu. Stoga, ono što vam danas želim jeste zdravlje, uspijeh i sreća tokom cijelog života.

Dragi gosti,

Zahvaljujem se u vaše ime svim ljudima koji su vam pomogli da stignete do ovdje, divnom akademskom i administrativnom osoblju koji su vas vodili kroz kreiranje i razradu vašeg rasporeda, i osoblju koje je odvojilo svoje vrijeme za rad sa studentima na njihovim projektima.

Hvala svima koji čine IUS izvanrednim mjestom u Bosni i Hercegovini.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, želim da se zahvalim svim porodicama i prijateljima naših diplomaca koji su tu i nisu tu, ali koji su ih podržali na njihovom putu. Nadam se da će vi, naši diplomci, stvoriti budućnost koju zaista želite i zaslužujete.

Sretno.

Top