Delegacija IUS-a u posjeti premijeru FBiH gospodinu Fadilu Novaliću

IUS Delegation Pays Visit to FBiH Prime Minister Mr. Fadil Novalić

29. decembra 2021. godine, predsjednik Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF), gospodin Hasan Topaloğlu, rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS), prof.dr. Ahmet Yıldırım i direktor Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF), gospodin Armin Kerić su posjetili premijera Federacije Bosne i Hercegovine, gospodina Fadila Novalića.

Fokus sastanka je bio na pitanjima koja se odnose na univerzitetsko obrazovanje i šta bi se moglo uraditi kako bi se unaprijedile i povećale prilike za buduće studente visokoškolskog obrazovanja u Bosni i Hercegovini. Sudionici su također naglasili i blisku vezu između Bosne i Turske. Razgovarali su o budućim partnerstvima i projektima koji bi mogli biti značajni za obje zemlje uključujući i ulaganja turskih investitora u Bosni i Hercegovini posebno u energetskom sektoru.

Pored toga, rektor Yıldırım je naglasio važnost IUS-a u unapređenju kvalitete obrazovanja u BiH kao i prednosti koje studenti IUS-a imaju kada započnu svoje obrazovanje na ovoj instituciji. Izložio je karakteristike koje odlikuju IUS u odnosu na druge visokoškolske ustanove u Bosni i Hercegovini, kao što je profesionalno i kvalifikovano akademsko osoblje, istraživački centri i laboratorije opremeljni najmodernijom opremom, moderno opremljene učionice, veliki broj publikacija i literature i pristup brojnim online bazama podataka.

Sastanak je završen uz najljepše poruke za nadolazeću 2022. godinu i istaknuta je želja za iniciranje projekata koji će donijeti obostrano zadovoljstvo.

Share