Rektor IUS-a posjetio reisu-l-ulemu Husein ef. Kavazovića

Danas je u Sarajevu reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u posjetu primio rektora Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) prof. dr. Ahmeta Yildirima i IUS PR menadžera Mirnesa Baltića. Na sastanku se razgovaralo o saradnji obrazovnih institucija Islamske zajednice i IUS-a.

Profesor Yildirim je istakao kako u okviru projekta stipendiranja učenika završnih razreda srednjih škola „Fondacija za razvoj obrazovanja“ Sarajevo i Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) poseban akcenat stavljaju na učenike koji dolaze iz medresa koje djeluju u sklopu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini te mešihata koji se nalaze u sastavu IZ u BiH. Tako, ove dvije institucije svake godine organizuju posebno testiranje za učenike medresa. Ovom prilikom rektor Yildirim je Reisu-l-ulemi uručio certifikat o studiranju kojim se jednom učeniku iz medresa IZ u BIH dodjeljuje stipendija koja pokriva troškove studiranja na IUS-u.

Reisu-l-ulema se zahvalio prof. Yildirimu na investiranju u obrazovni sistem Bosne i Hercegovine ističući da je ulaganje u obrazovanje najbolje ulaganje u budućnost ove zemlje.

Top