DRAGI STUDENTI IUS-a, HVALA VAM

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) je vrlo brzo preuzeo sve potrebne mjere da spriječi širenje korona virusa unutar univerzitetskog kampusa. Od sredine marta mjeseca 2020. godine, IUS je sve svoje obrazovne aktivnosti prenio na internetske platforme, kako bi studentima osigurao kvalitetno obrazovanje i nastavak školovanja, ali u sigurnom okruženju njihovih domova.

Poštujući preporuke za fizičkom distancom, komunikacija između profesora i studenata održavala se online, a uljučivala je redovne časove, domaće zadatke, projekte, kvizove i ispite.

Također, sve ostale aktivnosti na IUS-u su, koliko je to bilo moguće, svedene na online komunikaciju. Tako se i anketiranje studenata, koje se prethodnih godina sprovodilo olovkom i papirom, ovoga puta obavilo online.

Na ovaj način, studentima je pružena prilika da ispune online formulare kod kuće, u bezbjednim uslovima, i izraze svoje mišljenje o mnogim pitanjima nastave na IUS-u, a koja bi mogla uticati na njihov uspjeh. Studenti su tako ocjenjivali kvalitet nastave, dizajn i sadržaj predmeta, te organizaciju i koordinaciju online nastave generalno. 

Cilj studentske ankete je da menadžmentu IUS-a olakša strateško planiranje i omogući kvalitetniju evaluaciju akademskog kadra, da studentima da pravo na svoje mišljenje, te da predavačima pruži smislene povratne informacije, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta nastavnog procesa na IUS-u. 

Online studentska anketa za proljetni semestar je održana od 18. do 22. maja 2020. godine, a organizovao je Ured za osiguranje kvaliteta IUS-a, uz podršku Studentskog parlamenta IUS-a (SPIUS), čiji predstavnici su pokazali svoju aktivnu i profesionalnu ulogu u ovom procesu. 

Anketa je rezultirala povratnim informacijama od 2430 studentskih odgovora, a ukupno su procijenjeni svi dodiplomski i master predmeti.
 

Top