Predstavnici IUS-a aktivno učestvovali na Međunarodnoj sedmici razmjene programa Erasmus+ na Katoličkom univerzitetu u Lilleu

erasmus

Predstavnici Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) su ostavili značajan utisak tokom nedavne Međunarodne sedmice programa Erasmus+ koja je održana na Katoličkom univerzitetu Lille u Francuskoj od 14. do 19. aprila 2024. godine. Događaj je okupio 60 učesnika iz različitih dijelova svijeta i predstavio različite kulture i regione uključujući Indiju, Gruziju, Keniju, Haiti i nekoliko drugih zemalja širom Afrike, Azije i Evrope.

Tokom sedmodnevnog programa, učesnici su učestvovali u nizu radionica i seminara sa fokusom na temu održivih resursa i ciljeva održivog razvoja (SDG). Cilj je bio istražiti strategije za poboljšanje kvaliteta života, unapređenje obrazovnih mogućnosti i zagovaranje odgovornog upravljanja resursima.

Tim sa IUS-a odigrao je posebno važnu ulogu, nudeći vrijedne uvide u motivisanje pojedinaca za smanjenje potrošnje energije i zagovaranje napora za očuvanje životne sredine. Njihovo aktivno učešće i promišljeni doprinosi značajno su obogatili diskusije i ostavili dubok utisak na ostale učesnike.

Pored akademske razmjene, učesnici su izrazili zahvalnost na toplom gostoprimstvu koje im je pružio Katolički univerzitet u Lilleu i pohvalili grad Lille zbog njegove ljepote.

Share