Izvrsno predavanje o Shakespeareu: 'Mnogo buke ni oko čega' s Damirom Kahrićem

damir

Dana 2. aprila 2024. godine, studijski program Engleski jezik i književnost na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu je ugostio doktoranta Damira Kahrića, koji trenutno radi kao predavač u Školi engleskog jezika IUS-a, kako bi održao interaktivno predavanje o čuvenoj Shakespearovoj drami "Mnogo buke ni oko čega" studentima upisanim na predmet ELIT 415 Shakespeare. Koristeći svoje obilno znanje i osobno iskustvo iz glume, Damir je predstavio detaljnu analizu drame, čime je zaokupio pažnju publike i potakao živu raspravu među studentima.

Njegova sposobnost povezivanja akademske analize s iskustvima iz stvarnog svijeta pozorišta ne samo da je obogatila razumijevanje drame kod studenata, nego ih je također potakla da podijele vlastito učešće u pozorišnim predstavama. Damir je naglasio važnost kako čitanja tako i glume kao vrijednih alata za poboljšanje vještina javnog govora, čime je ohrabrio studente da dalje istraže te puteve.

Doc. dr. Vesna Suljić se zahvalila Damiru za njegov neizmjerni doprinos i saradnju sa studijskim programom Engleski jezik i književnost. Pozitivan utjecaj Damirovog predavanja na angažman i entuzijazam studenata odražava duh akademske izvrsnosti i saradnje koji definišu našu instituciju.

Share