Smjernice i odluke za početak 2020-2021. akademske godine

 

OBAVJEŠTENJE

IUS je usvojio slijedeće smjernice i odluke u vezi sa početkom 2020-2021. akademske godine:

Studenti koji nam se pridružuju ove akademske godine, počevši sa Školom engleskog jezika, prisustvovati će predavanjima u učionicama na Kampusu, strogo poštujući sve mjere predostrožnosti. Novi studenti će također pohađati nekoliko odabranih predmeta online kako bi se upoznali sa elementima IUS-ovog obrazovanja na daljinu.

Po mogućnosti, predavanja za studente prve godine realizirat će se u učionicama na Kampusu, strogo poštujući sve mjere predostrožnosti. Predmete odabrane za predavanje u učionicama utvrdit će i najaviti Fakulteti prije početka semestra, uzimajući u obzir njihovu pogodnost za nastavu u učionici. Neki predmeti će primjenjivati hibridni model, po kojem će određeni broj studenata biti na Kampusu dok će ostali pohađati nastavu online – po principu rotacije. Studenti strani državljani koji ne mogu doći u Bosnu i Hercegovinu će moći pratiti sve časove online.

Ukoliko uslovi budu dozvoljavali, nastava će se odvijati online za studente druge, treće i četvrte godine, dok će se laboratorijski časovi i vježbe realizirati na Kampusu. Prema potrebi, određeni predmeti će implementirati hibridni model po kojem će studenti biti rotirani kroz predavanja, laboratorije i vježbe. Specifičnosti nastave određivat će Fakulteti i programi, ovisno o individualnim zahtjevima i ograničenjima svakog predmeta. Fakulteti i programi će objaviti detalje nastave prije početka semestra. Studenti strani državljani koji ne mogu doći u Bosnu i Hercegovinu će moći pratiti sve časove online.

Sve potrebne mjere predostrožnosti će se poduzeti kako bi se obezbjedila sigurnost naših studenata i osoblja. Svi studenti, zaposlenici i profesori su obavezni strogo se pridržavati predviđenih propisa o očuvanju zdravlja tokom COVID-19 pandemije.

Sve promjene u našim planovima održavanja nastave koje nastanu razvojem situacije sa COVID-19 će biti objavljene studentima i osoblju u roku od 15 dana prije stupanja na snagu.

Ova preliminarna obavijest će biti validna ukoliko Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo ne donese drugačiju odluku. IUS će slijediti odluku Ministarstva u vezi instrukcija za online ili nastavu u učionicama.

Rektorat

 

Top