Potpisan memorandum o razumijevanju sa Univerzitetom Fatih Sultan Mehmet

U četvrtak, 20. septembra 2012. godine, Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) potpisao je memorandum o razumijevanju sa Univerzitetom Fatih Sultan Mehmet iz Istanbula (Turska).

Memorandum o razumijevanju potpisali su rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Özer Çınar, i rektor Univerziteta Fatih Sultan Mehmet, prof. dr. Hikmet Özdemir.

Potpisivanjem memoranduma o saradnji respektabilni univerzitetski partneri su se obavezali da će raditi na zajedničkoj saradnji koja se odnosi na:

Ovaj memorandum o razumijevanju kojeg su potpisali rektori Internacionalnog univerziteta u Sarajevu i Univerziteta Fatih Sultan Mehmet iz Istanbula (Turska) još jedan je dokaz uspješne saradnje IUS-a sa univerzitetima u Turskoj.

Memorandum o saradnji potpisan je na period pet godina uz mogućnost produženja istog.

Uvaženi rektor Univerziteta Fatih Sultan Mehmet, prof. dr. Hikmet Özdemir, je tokom svog boravka u Bosni i Hercegovini imao čast da prisustvuje dočeku premijera Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana (Recep Tayyip Erdogan) na IUS-u, u subotu, 15. septembra 2012. godine.

Top