Posjeta delegacije općine Ilidža IUS-u

Delegacija općine ilidža, predvođena načelnikom , gosp. Amerom Ćenanovićem je 28. aprila 2010 posjetila Internacionalni univerzitet u Sarajevu. Uvažene goste su dočekali IUS rektor prof.dr. Hilmi Unlu, gosp. Alija Rizvanbegović, član upravnog odbora Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo, zamjenik rektora prof.dr. Muhamed Hadžiabdić te dekani i program koordinatori IUS-a.

Nakon zahvale načelniku Ćenanoviću i njegovim saradnicima na uloženom trudu i pomoći kada je u pitanju Internacionalni univerzitet u Sarajevu, rektor prof.dr. Hilmi Unlu je uvaženim gostima ponudio servise koje nudi univerzitet, uključujući korištenje IUS biblioteke i sale za konferencije. Sa željom za jačanje odnosa, rektor je takođe dodao da postoji mogućnost da se na univerzitetu organizuju različiti kursevi za uposlenike općine, kao što je kurs poslovnog engleskog jezika. On je takođe spomenuo mogućnost zajedničkih projekata, kojima bi se apliciralo za fondove evropske unije.

Nakon kratkog rektorovog obraćanja, načelnik Ćenanović je izrazio zadovoljstvo napretkom kampusa Internacionalnog univerziteta u Sarajevu u posljednjih nekoliko godina, i poželio mnogo uspjeha u budućnosti.

Do kraja posjete, cjenjeni gosti su obišli kampus, posjetili laboratorije za genetiku i bioinžinjering, računarske laboratorije, laboratorije za arhitekturu, kao I nekoliko učionica gdje su se mogli uvjeriti u posljednju tehnologiju koja se koristi na IUS-u.

U znak zahvalnosti Općini Ilidža za njihov trud, rector je iskoristio ovu posjetu da načelniku Ćenanoviću uruči poklon IUS-a.

Top